vinuri potrivite sezonului - crama Michele Chiarlo

Vinuri potrivite sezonului, crama Michele Chiarlo

Noul an abia a început și suntem nerăbdători să-l facem special – și să împărtășim cu tine informațiile privind cele mai recente știri și oferte de la crama Michele Chiarlo. Așa cum facem în fiecare an și anul acesta, am dorii să vă informăm cu  toate oferte exclusive la vinuri perfect potrivite sezonului. Pentru a începe acest an nou interesant, să începem cu două vinuri fantastice: Cipressi Nizza DOCG 2021 și Nivole Moscato d’Asti DOCG 2023.

Iată cele 2 vinuri potrivite sezonului recomandate de noi

Cipressi Nizza DOCG 2021

Din inima Tenuta La Court, una dintre cele mai faimoase și spectaculoase podgorii din Monferrato, vine vinul roșul Nizza DOCG plin de viață și autentic: icoana unui sezon provocator, dar magnific. Tendința climatică variată – care prezintă o dezvoltare vegetativă timpurie, înghețuri târzii și perioade prelungite de secetă – a testat vița de vie Barbera, care a dezvăluit o rezistență remarcabilă, dovedind încă o dată că locațiile alese cu grijă (cum ar fi La Court) pot scoate tot ce e mai bun în mijlocul adversității.  Modelat de temperaturile fluctuante, prinde viață  captivantul vin roșu Nizza, care poate exprima esența strugurilor Barbera, dezvăluind un corp netezit de taninuri fine.

Nivole Moscato d’Asti DOCG 2023

 Nivole este fructul podgoriilor Michele Chiarlo situate pe dealurile Langhe. Ciorchinii de struguri se coc sub soarele care luminează un pământ generos și magnific, care a fost recunoscut ca Patrimoniu Mondial UNESCO. O odă luminii, pământului și tuturor lucrurilor bune: acest Moscato d’Asti cuprinde parfumul strugurilor copți, briza proaspătă a dimineții și bucuria unei dulceți naturale. Un vin alb proaspăt, ideal pentru aperitive sau ca final dulce de masă, poate cu un bol de fructe, un sorbet sau niște înghețată. Nivole este perfectă pentru toate ocaziile datorită dulciului său natural care celebrează bucuria împreună: brunch, un aperitiv cu prietenii, un simplu toast sau o petrecere sălbatică!

Premii dobândite de aceste minunate vinuri:

Tre Bicchieri Gambero Rosso – Cipressi Nizza DOCG 2021
Top 100 Wine Spectator – Cipressi Nizza DOCG 2021
92/100 Wine Spectator – Nivole Moscato d’Asti DOCG 2023

VINITALY 2024

Cel mai important eveniment al anului din Italia – din 14 până în 17 aprilie vă recomandăm să mergeți la Verona pentru Vinitaly, cel mai mare târg internațional de vin și băuturi spirtoase din Italia.

Pe crama Michele Chiarlo o puteți găsi în Sala 7, Stand E7/E8, alături de colectivul „Grandi Vini”, timp de patru zile dedicate împărtășirii și dezvoltării relațiilor între producători, cumpărători, părți interesate și consumatori.

Resort Palás Cerequio

Palás Cerequio vă așteaptă în mijlocul unora dintre cele mai prestigioase podgorii din Barolo. Resortul Palás Cerequio oferă multe experiențe pentru simțuri: entuziasmul de a descoperi un vintage rar de la cei mai buni producători din Piemont în vinul Caveau; noutatea de a se trezi și a dormi printre cele mai venerate viță de vie din Italia; gusturile bucătăriei piemonteze și plăcerea de a te relaxa pe dealurile Langhe.

Palás Cerequio dezvăluie ceva nou: Sky Bar încântător – un sanctuar exclusivist situat în mijlocul podgoriilor. Zona de recepție și lounge-ul recent renovate, cu design rafinat și primitor, vor fi centrul vibrant al unei experiențe extraordinare: un loc în care fiecare detaliu este meticulos creat pentru a crea momente de neuitat.

Articole Similare