VALDO A FOST DESEMNAT “CEL MAI BUN PRODUCĂTOR DE VINURI SPUMANTE DIN ITALIA” JURIUL BERLINER WINE TROPHY ONOREAZĂ PODGORIA ISTORICĂ VALDOBBIADENE

Berlin, februarie 2020 – La Berliner Wine Trophy, Valdo Spumanti a fost desemnat cel mai bun producător de vinuri spumante din Italia, o recunoaștere extrem de importantă care umple de mândrie istorica podgoria Valdobbiadene.

Podgoria, lider DOCG Prosecco Superiore, condusă de familia Bolla, a produs cu pasiune, în aproape un secol de istorie și de-a lungul a trei generații, vinuri spumante premium distribuite în toată lumea, ceea ce a făcut ca Prosecco să fie recunoscut și apreciat la nivel global, promovând astfel produsele fabricate în Italia.

Berliner Wine Trophy este una dintre cele mai importante competiții internaționale de vinuri și se mândrește cu patronajul OIV și UOIE, cu 14.000 de înscrieri anual. Valdo a reușit această realizare extraordinară la cea mai recentă ediție de iarnă, după ce anterior fusese distinsă cu numeroase medalii de aur pentru Marca Oro, Cuvée di Boj, Prosecco DOC Bio, Marca Oro Rosè și Oro Puro Cartizze, ambasadorii rafinatei calități Valdo.

Pierluigi Bolla, președintele Valdo, afirmă: „Acest premiu este rezultatul angajamentului întregii companii Valdo, a pasiunii și viziunii antreprenoriale a familiei mele, a muncii extraordinare realizate de oenologii noștri, care caută mereu să îmbunătățească procesul de vinificare și vinificație a vinurilor spumante pentru a conferi o valoare mai optimă strugurilor noștri, printr-o activitate competentă la nivelul cramelor, cu ajutorul tehnologiei care este mereu în pas cu inovația. Contribuția tuturor viticultorilor noștri este esențială, deoarece aceștia se află la baza lanțului nostru de aprovizionare. Valdo a colaborat întotdeauna strâns cu aceștia, de la tăierea viței de vie, până la importanta decizie de recoltare a strugurilor.”

Vinurile spumante Valdo sunt expresia calității și a expertizei procesului de vinificație, rezultatul fiind capacitatea de a combina tradiția și inovația. Aceste valori și caracteristici neprețuite sunt cele care au convins juriul Berliner Wine Trophy, ce a onorat Valdo cu premiul pentru cel mai bun producător de vinuri spumante din Italia. Valdo a fost fondată în 1926 la Valdobbiadene, într-o regiune situată la nord de Treviso, cunoscută pentru terroir-ul său extraordinar de unic, unde se cultivă struguri DOCG Prosecco Superiore.

Brandul este lider pe piața din Italia la producția de Prosecco și Charmat, operează pe 155 de hectare de podgorie și exportă peste 50% din veniturile sale. Ca atare, Valdo reprezintă astăzi excelența italiană care a contribuit semnificativ la succesul Prosecco, ce devine din ce în ce mai apreciat de consumatori, o expresie a Made in Italy (fabricat în Italia) și a gustului italian în lume.

Vezi  aici  vinurile produse de Valdo!

Articole Similare