Paste „trenette” cu pesto
Va prezentăm o reţetă ideală pentru acest sezon.
Un preparat recomandat în combinație cu Prosecco Valdo Marco Oro D.O.C.G.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 10 minute
Grad de dificultate: ușor
Ingrediente pentru 4 persoane:
400 g de trenette
30 g de busuioc
15 g de semințe de pin
1 cățel de usturoi
200 ml de ulei de măsline extra virgin
sare, piper
60 g de parmezan ras
40 g de brânză pecorino rasă
Preparare:
Pentru a prepara un sos “pesto alla Genovese” se va utiliza usturoi tocat si busuioc tocat, adăugând un vârf de cuțit de sare. După ce tocați bine usturoiul și busuiocul, compozitia rezultată va fi pusă într-un mojar sau un alt recipient similar, împreună cu seminţele de pin. Se amestecă si se macină totul împreună, adăugând un pic de ulei de măsline, pentru a obține un „pesto”. Puneți compoziţia pesto într-un castron în care se vor adăuga şi se vor amesteca toate celelalte ingrediente: parmezan ras, brânză pecorino rasă, ulei de măsline, sare și piper după gust.
Fierbeţi pastele în apă clocotită cu sare. După fierbere, puneţi pastele într-un vas şi amestecaţi-le cu sosul pesto.
Buon appetito!