Paste „trenette” cu pesto

Va prezentăm o reţetă ideală pentru acest sezon.
Un preparat recomandat în combinație cu Prosecco Valdo Marco Oro D.O.C.G.

 Timp de pregătire: 10 minute
 Timp de gătit: 10 minute
 Grad de dificultate: ușor

  Ingrediente pentru 4 persoane:
  400 g de trenette
  30 g de busuioc
  15 g de semințe de pin
  1 cățel de usturoi
  200 ml de ulei de măsline extra virgin
  sare, piper
  60 g de parmezan ras
  40 g de brânză pecorino rasă

Preparare:

Pentru a prepara un sos “pesto alla Genovese” se va utiliza usturoi tocat si busuioc tocat, adăugând un vârf de cuțit de sare. După ce tocați bine usturoiul și busuiocul, compozitia rezultată va fi pusă într-un mojar sau un alt recipient similar, împreună cu seminţele de pin. Se amestecă si se macină totul împreună, adăugând un pic de ulei de măsline, pentru a obține un „pesto”. Puneți compoziţia pesto într-un castron în care se vor adăuga şi se vor amesteca toate celelalte ingrediente: parmezan ras, brânză pecorino rasă, ulei de măsline, sare și piper după gust.

Fierbeţi pastele în apă clocotită cu sare. După fierbere, puneţi pastele într-un vas şi amestecaţi-le cu sosul pesto.

Buon appetito! 

Articole Similare