Menu
Your Cart

BRUNELLO DI MONTALCINO Casanova Di Neri 2016 D.O.C.G

Trimite unui prieten

BRUNELLO DI MONTALCINO Casanova Di Neri 2016 D.O.C.G

360,00 lei
Fără TVA: 360,00 lei

Tip strugure: Sangiovese
Gradatie alcoolica: 14%
Aspect: rosu rubiniu cu reflexe grena
Note de degustare: Parfum de cirese, violete si fructe rosii
Servire: 16°-17°, deschizând sticla cu câteva ore înainte
Îmbinari: Carne rosie, vânat la cuptor si brânza maturata

BRUNELLO DI MONTALCINO Casanova Di Neri 2016 D.O.C.G

Spre deosebire de cazurile obisnuite, vinul capata în 2007 mai multa profunzime, o aroma intensa de fructe si o armonie generalizata. Pe scurt, este un vin fabulos de la Giacomo Neri. Un Brunello cu caracter, profunzime, eleganta si complexitate produs de Casanova di Neri.
Culegere: Culegere manuala între 27 septembrie si 5 octombrie.
Vinificare: Masa de selectie pentru ciorchini, separarea boabelor, masa de selectie pentru boabe. Umplerea butoaielor de fermentare. Fermentare fara adaugare de drojdie si macerare în butoaie tronconice deschise la temperatura controlata timp de 3/4 saptamâni. Maturat în butoaie de stejar circa 42 luni si 6 luni în sticla.
Productie: 3.000 de 375 ml, 59.669 de 750 ml si 500 de 1500 ml, Lot L612
Aprecieri critice: „Buchet amplu si complex cu arome de tutun, cirese amare, visine si fructe de padure. Papilele vor fi rasfatate de gustul nuantat si intens, viguros, cu o delicioasa dulceata de fructe. Nu lipseste continutul tanic excelent, minunat structurat cu o intensitate care se mentine chiar si dupa degustare.” (superiore.de)
„Un buchet de zmeura si tutun, cu note ispititoare de viorele; raspândeste un gust catifelat si echilibrat, cu un final intens cu note de fructe de padure si piper negru. Va va placea cu siguranta! La fel ca cel din 2006 si cel din 2007 reprezinta una dintre selectiile cele mai bune si mai desavârsite dintre toate vinurile pe care le-am degustat în ultimul timp.” Robert Parker

 

cod premii acii
Spune-ţi opinia
Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Politica de confidentialitate: Pentru a oferi cea mai buna experianta de navigare, acest website foloseste Cookies. Sunt de acord cu politica de confidentialitate ( GDPR - prelucrare date cu caracter personal) Detalii aici