Lorem ipsum Dolor Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si enim ita est, vide ne facinus facias, cum mori suadeas. At iam decimum annum in spelunca iacet. Duo Reges: constructio interrete. Deinde prima illa, quae in congressu solemus. Consectetur adipiscing elit. Si enim ita est, vide ne facinus facias, at iam decimum annum in spelunca iacet.

Your Content Here

CMS Static block Demo. You can place here everything you want.

Images and banners

Videos

Widgets

BOSAN AMARONE RISERVA 2008

Tip strugure: Corvina 80% şi Rondinella 20%
Gradaţie alcoolică: 15,5%
Aspect: roşu intens
Note de degustare: vegetaţie de pădure, condimente şi cacao
Servire: 18°-20°, se desface cu 2 ore înainte
Îmbinări: vânat, grătar şi fripturi

In stoc

331,00 RON

Detalii

Fructul unei cercetări şi al unui efort de câteva decenii în domeniul agronomiei. Amarone Bosan se naşte în Valpolicella. Calitatea acestui vin îşi are bazele în profunda grijă care este acordată acestui vin, în capacitatea instalaţiei, în curăţarea corespunzătoare a viei, în rărirea şi alegerea doar a celor mai buni ciorchini; toate acestea dau naştere unor struguri care, după o uscare atentă timp de patru luni, ne oferă acest vin extraordinar, completat de rafinarea în butoaie din lemn de gorun, în damigene şi de lunga perioadă de repaus în sticlă. Astfel trec aproape şase ani înainte ca Amarone Bosan să părăsească crama.
Fabricaţie: strugurii folosiţi la fabricaţia vinului Amarone sunt recoltaţi cu 1-2 săptămâni înainte de cei din Valpolicella. În timpul culegerii viei, sunt selectaţi doar ciorchinii în perfectă stare şi uscaţi, apoi aşezaţi în lădiţe scunde, într-un singur strat de ciorchini. Rămân la uscat în locuri speciale bine aerisite, numite cămări de fructe, pentru a evita riscul de a fi atacaţi de mucegai. Procesul de uscare durează până la sfârşitul lunii februarie, în timpul acestor luni ciorchinii fiind controlaţi permanent şi eventual îndepărtaţi dacă sunt atacaţi. La finalul procesului de uscare, strugurii pierd 30-40% din greutatea lor, în timp ce concentraţia de zahăr creşte, aceasta fiind indispensabilă în timpul etapei ulterioare de fermentaţie, pentru a garanta un grad de alcool ridicat (în jur de 16%).
Maceraţia are loc prin contact cu cojile, timp de 30 de zile. După tragerea vinului, produsul este pus în rezervoare din oţel pentru a avea loc fermentaţia malolactică în lunile următoare. În acest punct începe etapa de maturare, care va dura 3 ani, cu rafinarea în butoaie mari (din lemn de gorun din Slavonia) şi damigene (gorun francez). Înainte de a fi dat spre consum, maturarea se încheie cu 12-15 luni de repaus în sticlă. Deja din momentul în care este deschis ne întâmpină un parfum intens de fructe roşii macerate şi, în special, de cireşe coapte în alcool. În ciuda impactului cald asupra palatului, ceea ce ne izbeşte este echilibrul deosebit, moliciunea catifelată şi un corp consistent de aciditate cu taninuri nobile.
Este un vin de companie mai degrabă decât un vin pentru meditaţie, care exprimă bucuria de a fi împreună.

Mai multe informatii

Author/Artist Nu
Custom Block. Edit it in CMS > Static Blocks. Block Name: "Bottom Block on Product Page"

AI PESTE 18 ANI?

Odata cu accesarea acestui site, te declari de acord cu conditiile de utilizare. Site-ul promoveaza bauturi alcoolice.

Ai varsta legala pentru a accesa acest site?


NU