Atunci când căldura verii copleseste pana si terasele în aer liber, poti incerca unul din vinurile italiene de traditie. Recomandam ceva usor. Producătorii vinicoli italieni oferă o varietate de vinuri ușoare, răcoritoare, ideale pentru vară. Printre vinurile potrivite se regasesc cele din familia Pinot Grigio, Prosecco sau Gavi.

Vinuri italiene pentru vară: Pinot Grigio - vezi acest vin

Pinot Grigio, în general cel mai cunoscut dintre vinurile albe italiene, este un vin ușor sec, cu un gust aproape lemonic și tonuri ușor de nuci. Cultivat în regiunile Veneto și Fruili, în nord-estul Italiei, Pinot Grigio are o culoare palidă, aproape de paie, și este cel mai bine consumat de tineri. Pinot Grigio "face"pereche buna cu fructe de mare, paste usoare și brânză. Evitați preparatele acide, cum ar fi salatele bază de oțet sau sosurile pe bază de citrice. Pinot Grigio este de asemenea o alegere plăcută pentru un pahar de vin înainte de cină.

Prosecco - vezi acest vin

Această strălucire italiană face parte din lista tuturor vinurilor de vară. Fabricat din struguri Glera, cultivat în Veneto, la poalele Alpilor, acest vin are suficient "fizz" pentru a fi incitant, dar fără a coplesi. Are gustul modrat catifelat si proaspat, cu un inconfundabil parfum fructat, care aminteste de para, marul golden sau de merele salbatice coapte. Prosecco este ideal pentru aperitiv sau vin de companie si se asociaza bine cu peste, fructe mare.

Vinuri italiene de vară: Gavi - vezi acest vin

Gavi, cu sticla sa distinctă, galben pai, iese in evidenta. Totuși, acest vin sec delicat și complex este acompaniamentul perfect pentru produsele preferate de vară, cum ar fi peștele la grătar, fructele de mare sau sushi. Gavi este fabricat din struguri Cortese, care se regăsește în regiunea nord-estică Piemont din Italia. Gavi are un conținut ridicat de acid și aroma plina, de fructe - grapefruit și tonuri de lămâie.