SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

Timp de preparare: 10 min

Timp de coacere: 10 min

Dificultate: Medie

Prepararea pentru 4 persoane

Ingrediente: 8 felii de carne de vițel, 8 felii de șuncă, 50 g de unt, 100 ml de vin alb, 10 g de salvie, 60 g de făină, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie felii carnea de vițel, se condimenteaza cu sare și piper. Situam pe partea de sus a fiecărei felii de vițel o felie de șuncă și o frunza de salvie bine spălata și uscata, țintuindu-le împreună cu o scobitoare. O parte a feliilor de carne se tapeteaza cu faina. Se încălzește o tigaie suficient de mare pentru a incapea toate feliile de carne, se topeste untul, se adaugă Saltimbocca și se prăjește timp de câteva minute doar partea presarata cu faina. Se adauga vinul alb si se lasa sa se evapora. Saltimbocca se aranjeaza pe o farfurie si se asorteaza cu sosul.

Înainte de a asorta carnea cu șuncă și salvie, se vor bate usor feliile. Pentru rezultate optime, feliile de carne se vor tapeta cu faina chiar in ultimul minut!

 

Va recomandam sa insotiti acest preparat cu un Rose Brut Marca Oro de la Valdo!

Impreuna vor defini o cina speciala.