Unul dintre cele mai reusite exemplare de Prosecco Valdobbiadene, acest spumant a fost purificat prin metoda Charmat, timp de 5 luni si maturat 3 luni in sticla. De o culoare galben pai cu reflectii aurii, Cuvee di Boj prezinta un inconfundabil parfum fructat cu note de pere si mere Golden. Un gust sec, intens si armonic, acest prosecco se poate servi ca un excelent aperitiv, exprimandu-si la maxim calitatile cu preparate pe baza de peste in principal, insa poate fi servit alaturi de o gama variata de bunatati.

CE SPUN PASIONATII DESPRE ACEST VIN:

Astazi avem ocazia sa turnam in pahare un Prosecco provenit din celebra zona Valdobbiodene, produs de Valdo si inzestrat cu arome curate, fructat-florale, tinute in suspensie de o perlatie fina si constanta. E un Prosecco foarte placut si ceva mai generos aromatic decat alte exemplare. (Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2016)

Dincolo de bulele abundente si aspre, ce formeaza o coroana groasa pe marginea paharului, arome vii citrice se impletesc cu o aciditate inalta, minerala. Textura e destul de fina si consistenta, si cel mai bine e pusa in evidenta de o temperatura de servire ceva mai ridicata decat de obicei, alaturi de o fritatta bine rumenita, cu mustar picant. (Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2016)

Cuvee di Boj e un prosecco tipic regiunii Vladobbiadene, cu perlatie placuta, corp elegant si arome suave de mar si piersica. Ideal pentru a fi servit ca aperitiv, bine racit, la 6-7 grade. (Mona Arsulescu, Pasionata de vinuri - Data degustarii: Mar 2016)

Posted By

Gruia Andronic