" 3 vinuri clasice italiene" si cum sa le degustam

Cei mai mulți dintre noi nici nu banuiesc măcar că există o listă în continuă evoluție a "Vinurilor clasice".  Cunoașterea acestora va ajuta deasemenea sa va  îmbunătăți considerabil abilitățile de degustare. Vinurile clasice sunt folosite pentru a afla cat mai multe lucruri despre vin. Asadar, dacă doriți să vă îmbunătățiți cunoștințele rapid, acesta este momentul potrivit pentru a începe! 

Vinurile clasice reprezintă un stil sau o categorie de vin. Deoarece vinurile clasice sunt atât de consecvente, sunt preferate și folosite de profesioniști pentru a învăța cat mai multe lucruri despre vin. In cele ce urmeaza, va prezentam doua vinuri de la crama Livon si unul de la crama Tasca D'almerita.

Pinot Grigio , Sauvignon Blanc, Chardonnay, sunt doar cateva exemple de vinuri clasice italiene.

Pinot Grigio este un vin alb de calitate superioară, considerat a fi o variație mugurală a soiului Pinot Noir.

Sauvignon Blanc este un vin, cu o culoare galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă destul de intensă, amintind-o pe cea de iasomie sau pe cea a florilor de viță-de-vie. După o perioadă de păstrare, o parte din aromă este estompată și înlocuită de un buchet complex de învechire, care-i accentuează unicitatea. Gustul este fructuos, cu multă prospețime, învăluit într-o aromă-buchet care îl face plăcut și tentant. Când vinul se obține printr-o macerare peliculară, însoțita de o fermentare dirijată, vinul își intensifică culoarea și devine mai corpolent.

Chardonnay, un soi de struguri albi a carui denumire vine din limba franceza, este unul dintre soiuri folosite cel mai des la producerea sampaniei. Chardonnay sec este un vin elegant, catifelat, suav, tandru, cu aromă florală distinctă ce se recomandă a fi servit rece alături de preparate din pește, crustacee sau specialități din fructe de mare. 

Puteti achizitiona cele 3 vinuri de aici:

1. Pinot Grigio

2. Sauvignon Blanc

3. Chardonnay