Menu
Your Cart

BAROLO TORTONIANO D.O.C.G. 2013

Trimite unui prieten

BAROLO TORTONIANO D.O.C.G. 2013

Tip strugure: Nebbiolo 100%
Gradatie alcoolica: 13,5 %
Aspect: rosu grena, cu reflexe portocalii
Note de degustare: gust remanent îndelungat si placut
Servire: 17°-18°
Îmbinari: fripturi si vânat, brânzeturi maturate

263,00 lei
Fără TVA: 263,00 lei

BAROLO TORTONIANO D.O.C.G. 2013

Barolo este cu siguranta unul dintre cele mai bune vinuri din lume, bogat în istorie si apreciat la orice latitudine. Zona de productie este limitata la 11 localitati din zona Barolo, unde Michele Chiarlo detine podgorii vechi. Barolo “Tortoniano” îsi ia numele de la zona geologica “Tortoniana” (La Morra si Barolo), deoarece o parte din strugurii folositi pentru productie provin din podgoria de la Cerequio si o parte de la cele înconjuratoare.
Terenul Tortoniano este caracterizate de marne argiloase sedimentare, denumite Santa Agata, intercalate cu arenarii de culoare gri albastrui care dau nastere unui Barolo foarte elegant, cu parfum distinctiv si complex si un gust bogat, cu tanini fini foarte placuti.
Maturare: 2 ani în butoaie mari de stejar francez.; urmeaza afinisare 12 luni în sticla. Perioada de consum: Un an bun atinge vârful dupa 3-4 ani si are o longevitate de 15-18 ani. În anii excelenti, longevitatea poate ajunge la 20 de ani.
Caracteristici: Parfum învaluitor, eteric, complex. Sunt tipice notele de pastaie de ienupar, anason, tutun dulce si mirodenii fine.

cod premii acii
Spune-ţi opinia
Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Politica de confidentialitate: Pentru a oferi cea mai buna experianta de navigare, acest website foloseste Cookies. Sunt de acord cu politica de confidentialitate ( GDPR - prelucrare date cu caracter personal) Detalii aici