Menu
Your Cart

AMARONE CLASSICO DELLA VALPOLICELLA 2013 D.O.C.

Trimite unui prieten

AMARONE CLASSICO DELLA VALPOLICELLA 2013 D.O.C.

Tip strugure: 75% Corvina Veronese,20% Rondinella,5% Molinara
Gradatie alcoolica: 15,4%
Aspect: rosu intens
Note de degustare: fruct matur, dulceata si cirese
Servire: 18°-20°, se desface cu 2 ore înainte
Îmbinari: vânat, carne la gratar si stufat

 

"

176,00 lei
Fără TVA: 176,00 lei

AMARONE CLASSICO DELLA VALPOLICELLA 2013 D.O.C.

Strugurii destinati productiei de Amarone sunt culesi cu 1-2 saptamâni înainte fata de cei folositi pentru Valpolicella. În timpul culesului, se selecteaza numai strugurii perfect integri si uscati, apoi sunt asezati în ladite joase, pe un singur rând. Se pastreaza astfel pentru uscare în camari pentru fructe bine aerisite, pentru a evita riscul mucegaiului. Procesul de uscare dureaza pâna la sfârsitul lunii ianuarie, iar în aceste luni strugurii sunt controlati în permanenta, înlaturându-se cei care sufera daune. La sfârsitul uscarii, strugurii pierd 30-40% din greutate, în timp ce creste concentratia de zaharina, indispensabila în faza ulterioara de fermentare pentru a garanta un grad de alcool important (în jur de 15%).
Fermentarea se face în contact cu cojile, timp de 20-30 zile. În timpul fermentarii, având în vedere gradul înalt de alcool care se produce, drojdia trebuie sa fie cu grija selectionata si rezistenta atât la alcool cât si la frig (perioada de fermentare pentru Amarone este în lunile ianuarie si februarie). Dupa separare, produsul este pus în recipiente de otel pentru a avea loc fermentarea malolactica, în cursul lunilor urmatoare. În acest punct începe faza de maturare, care va dura 2-3 ani, în butoaie mari din lemn de gorun de Slavonia si în butoaie mici din gorun francez. Înainte de utilizarea, maturarea se încheie cu 6 luni de repaus în sticla. Izbeste în special incredibila persistenta, care continua spre cerul gurii, unde se deschide cu toata puterea, calda si eleganta.

cod premii acii
Spune-ţi opinia
Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Politica de confidentialitate: Pentru a oferi cea mai buna experianta de navigare, acest website foloseste Cookies. Sunt de acord cu politica de confidentialitate ( GDPR - prelucrare date cu caracter personal) Detalii aici