Lorem ipsum Dolor Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si enim ita est, vide ne facinus facias, cum mori suadeas. At iam decimum annum in spelunca iacet. Duo Reges: constructio interrete. Deinde prima illa, quae in congressu solemus. Consectetur adipiscing elit. Si enim ita est, vide ne facinus facias, at iam decimum annum in spelunca iacet.

Your Content Here

CMS Static block Demo. You can place here everything you want.

Images and banners

Videos

Widgets

AMARONE CLASSICO DELLA VALPOLICELLA '11 D.O.C.

Tip strugure: 75% Corvina Veronese,20% Rondinella,5% Molinara
Gradaţie alcoolică: 15,4%
Aspect: roşu intens
Note de degustare: fruct matur, dulceaţă şi cireşe
Servire: 18°-20°, se desface cu 2 ore înainte
Îmbinări: vânat, carne la grătar şi stufat


 

In stoc

176,00 RON

Detalii

Strugurii destinaţi producţiei de Amarone sunt culeşi cu 1-2 săptămâni înainte faţă de cei folosiţi pentru Valpolicella. În timpul culesului, se selectează numai strugurii perfect integri şi uscaţi, apoi sunt aşezaţi în lădiţe joase, pe un singur rând. Se păstrează astfel pentru uscare în cămări pentru fructe bine aerisite, pentru a evita riscul mucegaiului. Procesul de uscare durează până la sfârşitul lunii ianuarie, iar în aceste luni strugurii sunt controlaţi în permanenţă, înlăturându-se cei care suferă daune. La sfârşitul uscării, strugurii pierd 30-40% din greutate, în timp ce creşte concentraţia de zaharină, indispensabilă în faza ulterioară de fermentare pentru a garanta un grad de alcool important (în jur de 15%).
Fermentarea se face în contact cu cojile, timp de 20-30 zile. În timpul fermentării, având în vedere gradul înalt de alcool care se produce, drojdia trebuie să fie cu grijă selecţionată şi rezistentă atât la alcool cât şi la frig (perioada de fermentare pentru Amarone este în lunile ianuarie şi februarie). După separare, produsul este pus în recipiente de oţel pentru a avea loc fermentarea malolactică, în cursul lunilor următoare. În acest punct începe faza de maturare, care va dura 2-3 ani, în butoaie mari din lemn de gorun de Slavonia şi în butoaie mici din gorun francez. Înainte de utilizarea, maturarea se încheie cu 6 luni de repaus în sticlă. Izbeşte în special incredibila persistenţă, care continuă spre cerul gurii, unde se deschide cu toată puterea, caldă şi elegantă.

Mai multe informatii

Author/Artist Nu
Custom Block. Edit it in CMS > Static Blocks. Block Name: "Bottom Block on Product Page"

AI PESTE 18 ANI?

Odata cu accesarea acestui site, te declari de acord cu conditiile de utilizare. Site-ul promoveaza bauturi alcoolice.

Ai varsta legala pentru a accesa acest site?


NU