7 vinuri bune italiene

Cea mai bună modalitate de a intelege vinurilor italiene este de a începe pur și simplu degustarea acestora. Italia oferă un vin roșu sau alb potrivit pentru fiecare ocazie: fie ca este vorba de relaxarea dupa o zi de munca intensa, fie pentru gratarul de weekend cu prietenii….etc. Multe dintre cele mai bune vinuri italiene sunt denumite / etichetate adesea dupa soiul de struguri din care este facut. Dacă v-ați simțit complet copleșit de numeroasele vinuri bune italiene, cunoașterea câtorva nume cheie ale acestora vă va ajuta să vă mențineți călătoria si curiozitatea de a incerca / degusta din principalele soiuri italiene. In continuare vom enumera 7 tipuri de struguri/vinuri rosii italiene.

3 vinuri roșii italiene pentru ocazii speciale:

Barolo

BAROLO PIO CESARE este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune vinuri roșii italiene. Fabricat in nord-vestul Italiei, se numără printre cele mai vechi vinuri din lume. Fie că este savurat la doar 1 an dupa productie sau are vechimea de 5 ani, zece sau 10 ani, acesta este un vin roșu italian care ofera aromele clasice fructate ale unui vin vechi.

Barbaresco

De asemenea, un alt vin Piedmontez este Barbaresco. Acesta este renumit pentru parfumurile fine si pentru culoarea visinie. Vinurile din Barbaresco se numără printre cele mai bune din Italia.

Brunello

Brunello di Montalcino este regele vinurilor făcute cu Sangiovese. Acest vin roșu toscan își ia numele de la Sangiovese (Brunello) și Montalcino, un mic oraș medieval, aflat intre dealuri ce ofera un superb peisaj rural toscan. Acestea sunt vinuri complexe cu potențial incredibil de îmbătrânire. (pot ajunge la zeci de ani vechime)

Amarone

Amarone este un vin roșu italian, puternic și concentrat, obținut din struguri uscați din regiunea Veneto. Făcut din struguri italieni nativi, Amarone este un vin care strălucește și impresionează.

2 vinuri roșii italiene pe care trebuie sa le incerci:

Rosso di Montalcino

Rosso di Montalcino este adesea denumit „baby Brunello”. Produs cu struguri Sangiovese cultivati în aceeași zonă, acest vin este lansat pe piață la 1 an dupa productie, în timp ce Brunello continuă să „doarmă” în pivnițe. 

Chianti Classico

Chianti Classico se referă la zona clasică si istorică de creștere a acestui vin italian de referinta. Produs cu reglementări puțin mai stricte, acest vin se potriveste si combina foarte ușor cu aproape orice tip de mancare.

2 vinuri roșii italiene pe care sa le incerci săptămâna acesta:

Barbera d’Asti

Strugurii roșii Barbera produc vinuri delicioase, cu aciditate usoara. Produs tot in regiunea Piemont, aceste vinuri roșii sunt facute pentru a incata si bucura chiar si pe cei care beau foarte rar un vin.

Montepulciano d’Abruzzo

Montepulciano este răspunsul lui Abruzzo la Barbera din Piemont. Produs din strugur suculenti, delicati, cu un usor tanin, acesta este vinul clasic pentru pizza consumat de italieni. Atentie sa nu confundați strugurii Montepulciano cu Vino Nobile di Montepulciano, care este un vin pe bază de struguri Sangiovese, făcut în apropierea orașului Montepulciano.

Articole Similare